Konflikträdd chef sökes

Två bufflar är i konflikt och stångas

Skrivet av Anna Gamalielsson

11 april, 2024

Hur många älskar konflikter? Det finns säkert några, men det är nog inte många procent av oss som nöjt gnuggar händerna inför en konfrontation med en kollega eller medarbetare. ”Men jag är inte konflikträdd!” kanske du säger? Nej, det behöver du inte vara även om du inte aktivt söker konflikter eller njuter av dem.

Konflikträdsla är ett problem som leder till otydlighet, osunda relationer, oro, frustration och i många fall kanske även psykisk ohälsa. Det är säkert många av oss som någon gång har haft en konflikträdd chef och kan relatera till konsekvenserna. Nu är det ju en stor skillnad mellan att vara en konflikträdd chef och att våga möta konflikter även om du inte gillar dem. Du har förmodligen någon form av strategi för att hantera det.

Kanske är det plåster-metoden? Få det avklarat så fort som möjligt så att du inte hinner gå och gräma dig inför det för länge?

Eller använder du dig av jag-budskap? Om det är mina upplevelser jag förmedlar så är det mindre risk att mottagaren tar det som ett påhopp och går i försvar.

Effektiva metoder

Inom positivt ledarskap finns oerhört effektiva metoder för att hantera konflikter innan de ens hinner uppstå. Ett exempel kan du läsa om i Ken Blanchards Whale Done. Om du inte redan har läst den kan jag varmt rekommendera den! Den fungerar lika bra på jobbet som hemma med din partner, dina barn eller din hund! 😉

Han beskriver en metodik framtagen efter att ha studerat hur man tränar späckhuggare på SeaWorld. Att gå i konflikt med en späckhuggare när den inte gör som man säger är knappast en bra idé! Där ignorerar man beteenden man inte vill ha och styr sedan istället över uppmärksamheten på något man vill ha, som valen lätt kan prestera. Då belönar man och visar uppskattning och tar det sedan stegvis framåt.

Uppmuntra alla framsteg

En summering: ignorera beteenden du inte vill ha, styr om till vad du vill ha mer av eller önskar istället, belöna framstegen direkt och förklara vad de gjorde som var bra. Visa att du värdesätter vad de gjorde och uppmuntra dem att fortsätta.

Givetvis går inte alla problem att ignorera. Det finns situationer när man måste agera. Beskriv då problemet omedelbart, utan att skylla på någon. Visa varför misstaget har en negativ effekt. Om uppgiften inte var tydlig, ta själv på dig skulden för att inte ha varit tydlig. Gå sedan tillsammans igenom grundligt vad som ska göras och vad du förväntar dig. Följ upp och uppmuntra alla framsteg.

Blanchard beskriver också hur viktigt det är att bygga tillit och goda relationer på arbetet samt att skapa en miljö där man kan ha roligt och samtidigt lära och utvecklas. Om alla är med på det och hjälps åt att lyfta varandra när någon gör något bra så kan du skapa en organisation där människor gör vad som är rätt, även när ingen tittar.

För att knyta ihop säcken kan vi summera:

 

  • Det är inget fel med att försöka undvika konflikter så länge du ändå försöker förändra situationen.

     

  • Om du är konflikträdd och blundar för problemen så bör du hitta en strategi som passar dig för att hantera det. Det kan få stora konsekvenser om du inte agerar!

     

  • Goda nyheter! Inom positivt ledarskap finns det gott om metoder som kan hjälpa dig att agera kraftfullt utan konfrontation!

En annan kraftfull metodik är styrkebaserat ledarskap.
Det kommer jag skriva om i mitt nästa nyhetsbrev,
anmäl dig här på studs så riskerar du inte att missa det!

Kanske vill du bli coachad i ditt förhållningssätt till konflikter? Jag hjälper dig gärna! Hör av dig och boka ett 30 minuters gratissamtal för att se om jag är rätt coach för dig.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Läs också:

Vill du ha inspiration och erbjudanden

från Vattna Där Det Gror?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

We respect your email privacy

KONTAKTA OSS:
+46 70 996 93 97

Ⓒ 2020 Vattna där det gror
Webbdesign & Create

Dela gärna!

Tyckte du om inlägget, dela gärna så att fler kan läsa det😊